Φάρμα Αρχοντικού Μανιάς


 https://www.archontikomanias.gr/el/epikoinwnia

Επισκεφθείτε την παραδοσιακή Φάρμα μας για μία ολοήμερη εκδρομή που θα σας γεμίσει εικόνες, μυρωδιές και αξέχαστες εμπειρίες που θα γίνουν πολύτιμες αναμνήσεις!
Σε ένα κτήμα 35 στρεμμάτων γεμάτο δέντρα όλων των λογιών (λιόδεντρα, πρίνους (πουρνάρια), ασφενδάμους κ.α.) και ζωντανά του τόπου μας, με ένα πλούσιο περιβόλι, το αλώνι, την ξακουσμένη «γυριστή» (θολωτή μάντρα με ιδιαίτερο κατασκευαστικό ενδιαφέρον),

 το μιτάτο και το παραδοσιακό «τυροκέλι» (υπόγειο κελί – τυροκομείο, χτισμένο μέσα στη γη), οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τη ζωή της Κρητικής γης όπως ποτέ δεν είχαν φανταστεί.
Ελάτε να περιηγηθούμε στη Φάρμα μας, να σας μιλήσουμε για τα δέντρα και τους θάμνους που φύονται στην περιοχή, να μυρίσουμε και να μάθουμε για τις μαγικές ιδιότητες των αρωματικών φυτών και των βοτάνων της Κρήτης, να δούμε αρνάκια, πρόβατα, κουνέλια, κότες, άλογα και άλλα οικόσιτα ζώα και πτηνά στο φυσικό τους περιβάλλον.
Έπειτα θα αλωνίσουμε με το άλογο μας, θα μάθουμε τα πάντα γύρω από το άρμεγμα στην παραδοσιακή «γυριστή», θα επισκεφθούμε το ιδιόκτητο μιτάτο μας όπου θα τυροκομίσουμε και θα γευθούμε ντόπια τυριά, ενώ στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το χώρο ωρίμανσής τους, το μοναδικό υπόγειο τυρόσπιτό μας («τυροκέλι»).
Στο χώρο του μιτάτου, θα νιώσετε την απαράμιλλη Κρητική φιλοξενία με ποικίλα κεράσματα όπως ρακή και άλλα τοπικά προϊόντα, ενώ παράλληλα θα βρείτε διαθέσιμα προς αγορά τα ιδιαίτερα προϊόντα της Φάρμας μας.
Κατόπιν συνεννόησης, οι επισκέπτες μας μπορούν να συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες όπως το κούρεμα των ζώων, το ψήσιμο του αντικριστού κ.α.

Μαθήματα μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής
Για τους επισκέπτες μας με ιδιαίτερες γαστρονομικές ανησυχίες, οργανώνονται μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες, στο χώρο του Υπερώον, του εστιατόριου καφέ του Αρχοντικού Μανιάς, όπου οι συμμετέχοντες στη συνέχεια απολαμβάνουν ένα γεύμα με τις δημιουργίες τους, αποκτώντας μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΑΝΙΑΣ - ΑΞΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Επικοινωνία Αρχοντικο Μανιας

Ξενώνας Υάκινθος