Δραστηριότητες Αρχοντικό Μανιάς

 https://www.archontikomanias.gr/el/epikoinwnia







Στο Αρχοντικό Μανιάς, σαν καλοί οικοδεσπότες, συστήνουμε τα νέα μέλη της οικογένειάς μας, τους φιλοξενούμενούς μας, στους συγχωριανούς μας, ανθρώπους απλούς και γνήσιους που διατηρούν στενούς δεσμούς με τη γη και την παράδοση, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης.

Ελάτε να ζήσετε από κοντά τον παραδοσιακό Κρητικό γάμο, τα πανηγύρια, τις καντάδες, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις χοροεσπερίδες.

Γιορτάστε μαζί μας τα Υακίνθεια, τo μεγάλο πανηγύρι του τοπικού Αγίου Αθανασίου στις 21 Αυγούστου, τη γιορτή Βοσκού-Τυριού, την εκδήλωση στη στράτα του Ψηλορείτη, τις κουρές των προβάτων και τα ρακοκαζανέματα.
Αποκτήστε εμπειρίες από την αγροτική, κτηνοτροφική, οικοτεχνική και βιοτεχνική δραστηριότητα του τόπου μας. Γίνετε συμμέτοχοι στον τρύγο, στο πάτημα των σταφυλιών, στο λιομάζωμα, στο άρμεγμα των οζών, στην τυροκόμηση, στο ζύμωμα και στο ψήσιμο του ψωμιού και του ντάκου, στη μαγειρική, στο ψήσιμο του αντικριστού, στο λιοτρίβι, στην υφαντική τέχνη του αργαλειού, στο εργαστήρι ξυλογλυπτικής και στην πετρότεχνη δημιουργία.
Γευθείτε τα αγνά και υγιεινά τοπικά προϊόντα όπως το κρέας, το λάδι, το κρασί, τα παξιμάδια, τη σταφίδα, τη ρακή, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού, τις ελιές, τα λαχανικά, τα φρούτα, το γάλα και τα τυριά μας.

Αναγνωρίστε τις μυρωδιές και μαζέψτε τα δικά σας αρωματικά φυτά και βότανα όπως ρίγανη, φασκομηλιά, φλισκούνι, θρύμπα, χαμομήλι, θυμάρι, βασιλικό, μαντζουράνα, δάφνη, μυρτιά, κυπαρισσάκι και ό,τι άλλο ευδοκιμεί στον πλούσιο τόπο μας.

Οι πιο τολμηροί έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ορειβατικό σκι στις φυσικές πίστες του Ψηλορείτη, πεζοπορία και εξερεύνηση του φυσικού πλούτου της περιοχής, ποδηλασία βουνού και άλλα χειμερινά σπορ, ενώ οι λάτρεις της θάλασσας μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά του Μπαλί και του Πανόρμου.






















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΑΝΙΑΣ - ΑΞΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Επικοινωνία Αρχοντικο Μανιας

Ξενώνας Υάκινθος